Blog

Noterlerde yeni dönem! Parmak iziyle kimlik doğrulanacak
blog

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterlerde parmak iziyle kimlik doğrulama sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, 2022 yılı itibariyle tüm noterlerde hizmetin devreye girmesini beklediklerini söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, noterlerde parmak iziyle kimlik doğrulama sisteminin pilot uygulamasının tanıtımına katıldı. Bakan Gül, “Pilot uygulama olarak başlayan sistemin 2022 yılında tüm noterliklerde hayata geçmesini bekliyoruz” dedi.

Bakan Gül, Ankara 74’üncü Noterliği’nde parmak iziyle yeni kimlik doğrulama sisteminin tanıtımına katıldı. Sistem, vatandaşın noterliklere işlem yapmak üzere müracaatında sahteciliği önlemek amacıyla yeni düzenlenen T.C. kimlik kartlarındaki çiplerde bulunan parmak izlerinin noterliklere kurulacak kimlik doğrulama cihazına takılıp, parmak izinin okutulmasının ardından elektronik kimlik doğrulama sistemi üzerinden kimlik doğrulamasını sağlanıyor. Uygulama ilk olarak Ankara’da 7’nci, 12’nci, 43’üncü, 61’inci, 71’inci ve 74’üncü noterlerde pilot olarak başlatıldı.

Türkiye’nin %100 yerli ilk mobil kart erişim cihazı biOnay ile tüm kimlik işlemleri güvende. Yeni çipli elektronik kimlik kartları ile pratik, modern ve güvenli bir kullanıcı deneyimi edinin.