Blog

TSE uygunluk değerlendirme testlerimizi tamamladık!
blog

TÜBİTAK e-Kimlik Test Laboratuvarı tarafından yürütülen, Kart Erişim Cihazları (KEC) için TSE uygunluk değerlendirme testlerimizi tamamladık. Arayüz, güvenlik ve gömülü yazılım fonksiyonlarının test edildiği biOnay cihazımız, 2.000’e yakın senaryoyu başarıyla gerçekleştirmiş, masaüstü ve mobil fonksiyonları bir arada içeren ilk Kart Erişim Cihazı olma özelliğini taşıyor.

Yeni çipli kartlarda yer alan “Parmak İzi”, “Dijital Fotoğraf”, “PIN” ve “Dijital Sertifika” unsurlarını kullanabilen biOnay, 3-faktör kimlik doğrulama gerçekleştirebilmektedir. “Sahip olunan” unsur çipli e-Kimlik kartı, “bilinen şey” karta ait PIN ve “kişiye ait özellik” parmak izidir. PIN ve parmak izi hiçbir zaman cihaz dışına çıkarılamaz ve cihaz üzerinde kaydedilemez. Parmak izi doğrulama çipli kartta yer alan güvenli veriyle, cihaz üzerindeki parmak izi sensor ile kişiden alınan parmak izinin karşılaştırılması ile anlık gerçekleşir.

Kişisel verilerin korunmasını sağlayan biOnay cihazı kart sahibine ait hiçbir veriyi üzerinde saklamaz. Kart üzerindeki kişiye ait (doğum yeri, kan grubu, anne kızlık soyadı gibi) verilere erişmek için, sadece Nüfus İşlerinden yetki sertifikası alan kurum ve kuruluşlar, sadece yetkili oldukları alanları okuyabilirler.

Türkiye’nin %100 yerli ilk mobil kart erişim cihazı biOnay ile tüm kimlik işlemleri güvende. Yeni çipli elektronik kimlik kartları ile pratik, modern ve güvenli bir kullanıcı deneyimi edinin.